Napar zimowy na gorsze dni!

Koniec stycznia to sezon przeziębieniowy, w którym chronimy się jak możemy przed infekcją i wirusem. My mamy sposób, który spodoba się nawet najbardziej wybrednym. 

Pierwszy łyk ciężko przełknąć, ale z każdym kolejnym rozkoszujemy się zimowymi smakami. Przeciwzapalne goździki, rozgrzewający imbir, nadające mocnego smaku whisky i łagodząca wszystko oraz wzmacniająca smak czarna herbata. 

Jak przygotować napar?


Zasada jest taka, że wykorzystujesz naszą bazę, a dodatki według uznania:


- pokrojony w plasterki imbir

- goździki

- czarna herbata

- whisky lub czerwone wino

- miód


Wszystkie składniki łączymy z wodą i gotujemy na małym ogniu aż przejdą smakiem. Zamiast whisky można użyć czerwonego wina albo koniaku. Eksperymentować można też z herbatą - u nas wystąpiła czarna, ale biała sprawdzi się równie dobrze. 


Korzyści?


Ta mikstura wyleczyła katar w jeden dzień!